برگزیدهها
بیشترین بازدید
چهار دهه جنایت

دیدگاه: به این دیوار بهظاهر محکم تکیه نکنید، رژیم چین از درون پوسیده است
زمانی نه چندان دور، مسئولین ایران در برابر مفهوم کمونیسم و حکومتهای کمونیستی، رویکردی انتقادی داشتند، و تجلی این رویکرد در شعار معروف «نه شرقی، نه غربی» دیده میشد، که در آن «شرق» کنایه به چپ و کمونیسم بود. اما به مرور زمان با چرخشی عجیب در مواضع، دیده میشود که امروزه نه تنها حکومتهای کمونیستی نزدیکترین شرکای حکومت ایران شدهاند، بلکه مقامات ایرانی در رسانهها آشکارا به مدح و تمجید از شیوههای اداره حکومتهای کمونیستی نظیر چین میپردازند، و گاه خواستار الگوگیری از آنان که همان «سوسیالیسم با خصوصیات چینی» است، میشوند.
شاید یکی از دلایلی که گفته میشود در جریان انتخابات فعلی ریاستجمهوری ایران، از سوی سطوح بالای حاکمیت، میل چندانی به ایجاد کردن موجی گسترده در میان مردم برای آمدن به پای صندوقهای رأی دیده نمیشود از همین نوع الگوگیریها باشد. چرا که در چین کمونیستی و نظام تکحزبی و مستبدانه آن، چیزی به نام انتخابات و نظر مردم، کمترین معنایی ندارد.
همه اینها میتواند تجلی همان «صدور انقلاب» باشد که شش دهه قبل، یکی از رویکردهای مائو زدانگ، بنیانگذار چین کمونیستم بود و در دورههای بعدی چین نیز تداوم یافت. صدور انقلابی که در کنار دیگر جنبشهای خشن و ایجاد قحطی از طریق سیاست غلط اقتصادی گام بزرگ رو به جلو، منجر به مرگ غیرطبیعی بیش از شصت میلیون نفر از مردم چین شد.
رهبر کنونی چین، امروزه همچنان به صدور انقلاب اعتقاد دارد، اما با ادبیاتی متفاوت که همان «رویای چینی» است که از طریق نفوذ سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در سایر کشورها محقق میشود. یکی از ابزار نفوذ چین در سایر کشورها طرح «یک کمربند، یک جاده» است که از مسیر ایران نیز میگذرد و امضای سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین در همین راستا صورت گرفت. چین به نام توسعه، به کشورهای ضعیفتر میآید و با اعطای وامهای سنگین، آنها را مقروض کرده، و پس از آنکه آن کشورها از پس بازپرداخت بر نمیآیند، اقدام به تصاحب منابع آنان، نظیر نفت، معادن، زمین، بنادر و… میکند.
چندی پیش خانم فریال مستوفی، یکی از اعضای موسس اتاق بازرگانی ایران و چین، طی مصاحبهای ضمن تمجید از مائو، انقلاب فرهنگی چین را تحولی دانست که منجر به رشد اقتصاد چین و رفاه مردم شده است و تاکید کرد که اکثر مردم در چین به دلیل آنکه دولت برایشان رفاه ایجاد کرده است کمتر به دنبال مخالفت با آن هستند و به دولت اعتماد کامل دارند! در جایی دیگر دکتر عبدالمجید شیخی، از مقامات کشاورزی و تحلیلگر اقتصاد بینالملل، به تمجید از اعتماد بالای مردم چین به رهبری جامعهشان میگوید و افزود که «ما هم دنبال همین هستیم»!
امروزه در عالم سیاست، چشمپوشی روی فجایع و نقض حقوق بشر در کشوری دیگر، به خاطر منافع سیاسی و اقتصادی امری مرسوم است. اما دردناکتر از آن این است که آشکارا اقدام به تحریف تاریخ آن کشور، و معکوس جلوه دادن واقعیتهایی کرد که برای تمام دنیا مثل روز روشن است.
متن کامل: https://bit.ly/3x3GIOm
- بازدید: ۱۳۵
افزودن دیدگاه جدید